مجله خبری لحظه نما| اخبار روز، آشپزی، دکوراسیون، سبک زندگی
کد خبر: ۱۹۲۲۰
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۷
تعداد بازدید: ۲۷۰۲
با این دستورات آشپزی ، مواد غذایی را که بدن شما و نوزادتان به آن نیاز دارد ، متناسب با نیازهای هفتگی در دوران بارداری به دست خواهید آورد.
فروش اسید فسفریک
هیولاهای مرموز
نرخ ارز

ماما آشپز

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

با این دستورات آشپزی ، مواد غذایی را که بدن شما و نوزادتان به آن نیاز دارد ، متناسب با نیازهای هفتگی در دوران بارداری به دست خواهید آورد.

سه ماهه اول / هفته 13 0

شکایت عمده سه ماهه اول

مجله خبری لحظه نما:مسلما سه ماهه اول بارداری برای مادران جدید همراه با پیچیدگی ها و تغییرات گوناگونی است. این تغییرات ممکن است باعث بروز برخی از ناراحتی ها و نگرانی ها شود. برای مقابله با این ناراحتی های احتمالی لازم است برنامه منظمی داشته باشید و بدن خود را برای ادامه بارداری همراهی کنید. در این مطلب به چند مورد از شایع ترین ناراحتی های دوران بارداری می پردازیم.

برای این که بدن شما آمادگی لازم برای مقابله این تغییرات را داشته باشد ، لازم است برنامه غذایی مناسبی برای نیازهای جدید بدن تان داشته باشید.

خستگی

معمولا در سه ماهه اول بارداری تمام زنان باردار احساس خستگی می کنند. این خستگی می تواند ناشی ز تغییرات هورمونی ( به ویژه افزایش چشم گیر هورمون پروژسترون ) باشد. هم چنین نداشتن خواب خوب و راحت در شب ، به دلیل داشتن حالت تهوع و استفراغ می تواند شما را در روز کسل و بی انرژی کند.

برای جنگ با خستگی :

مجله خبری لحظه نما:توصیه های زیر می تواند انرژی شما را چند بابر کرده و بدن شما را برای یک خواب خوب و راحت همراهی کند.

- خوردن غذاهای سرشار از پروتئین و آ]ن

- ترکیبات کربوهیدرات برای افزایش سطح انرژی

- به طور منظم هر 2 یا 3 ساعت یک بار برای افزایش انرژی و تنظیم قند خون چیزی بخورید

- به انداهز کافی آب بنوشید

- پرهیز از مصرف قند ( شکر ) و کافئین

- مصرف سبزیجات تازه و آب سبزیجات

First trimester

مجله خبری لحظه نما:با درک درست از اتفاق های تازه ای که در بدن ما رخ می دهد ، لزوم استفاده از رژیم غذایی مناسب ، جهت برآورده ساختن مواد مورد نیاز بدن ضروری به نظر می رسد. بریا این که بتوانیم تمامی مواد مورد نیاز بدن خود را به وسیله رژیم غذایی تامین کنیم ، لازم است برای تمامی وعده های غذایی خود برنامه داشته باشیم. در ادامه نمونه ای از برنامه غذایی روزانه که بدن در سه ماهه اول بارداری به آن ها نیاز بیشتری دارد را پیشنهاد می کنیم.

صبحانه

املت

- مواد لازم :

- 3 عدد تخم مرغ

- فلفل سیاه

- 2 عدد پیاز کوچک ( خرد شده ). ( در صورت تمایل می توانید از موسیر استفاده نمایید )

- 2/1 پیمانه اسفناج ( خرد شده )

- 2/1 پیمانه جعفری ( خرد شده )

- 2 قاشق غذا خوری پنیر پارمسان

- 2 قاشق غذا خوری پیازچه خرد شده ( اختیاری )

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

تخم مرغ ها را در یک ظرف مناسب شکسته ، سپس یک قاشق غذا خوری آب و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. تابه نچسب را بر روی حرارت ملایم گذاشته و تابه را با روغن زیتون چرب کنید. مخلوط تخم مرغ را داخل آن ریخته سپس مابقی مواد را به آن اضافه کنید. زمانی که لبه های املت جمع شد به کمک یک کاردک ( قاشق مخصوص ) محتویات داخل ظرف را به آرامی تا کرده و به مدت 3 الی 4 دقیقه دیگر پخت را ادامه دهید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : فولات ، کلسیم ، پروتئین ، ویتامین های A , B12 , C , D و K ، روی ، ید ، سلنیم ، فسفر ، پتاسیم و امگا3 می باشد.

مفید برای مادر در : سلامتی ، خستگی ، ذخایر آهن و کلسیم ، افزایش قدرن سیستم ایمنی بدن ، کشیدگی پوست و باروری.

مفید برای نی نی در : شکل گیری اندام های اصلی ، سیستم عصبی ، ساختار خارجی بدن ، چشم ، مو ، پوست و گوش و رشد جفت.


غذای سبک

سالاد رنگین کمان

- مواد لازم :

- یک عدد هویج ( رنده شده )

- 2/1 ریشه چغندر ( رنده شده )

- یک عدد کدو ( رنده شده )

- 2 عدد پیاز کوچک ( خرد شده )

- یک عدد گوجه فرنگی ( خرد شده )

- 2/1 پیمانه جعفری ( خرد شده )

- 3/1 پیمانه زیتون

- یک عدد برگ اسفناج ( خرد شده )

- چاشنی :

- یک قاشق غذا خوری روغن هسته انگور ( روغن زیتون )

- یک قاشق چای خوری آبلیمو ( لیمو ترش تازه )

- فلفل سیاه

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

در یک ظرف مناسب روغن هسته انگور ( روغن زیتون ) و آبلیمو را با هم مخلوط کرده و با فلفل سیاه آن را مزه دار کنید. مواد مورد نیاز سالاد را آماده کرده و توجه داشته باشید که به صورت خام استفاده شوند ، سپس آن ها را به ظرف سالاد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : ویتامین های A , C , E , K ، فولات ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم و فیبر می باشد.

مفید برای مادر در : سلامتی ، کم خونی ، خستگی ، عملکرد کبد ، یبوست ، گرفتگی عضلات پا ، فشار خون ، سیستم گوارش ، پوست ، مو ، چشم ، سیستم ایمنی و تغذیه جفت.

مفید برای نی نی در : شکل گیری و تکامل اندام اصلی ، پوست ، چشم و چربی بدن ، مغز ، ماهیچه ها ، شکل گیری ساختار خارجی ، تولید سلول های خونی و DNA.


غذای اصلی

فیله گوسفند گریل شده و پوره نخود

- مواد لازم :

- 400 گرم فیله گوسفند

- روغن زیتون ( برای چرب کردن گوشت )

- فلفل سیاه

- 400 گرم نخود

- 2 قاشق غذاخوری نعنا تازه ( خرد شده )

- 2 قاشق غذا خوری ماست کم چرب

- 2 قاشق چای خوری روغن زیتون

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

ظرف مخصوص گریا را از قبل گرم کنید. چربی های اضافی گوشت را جدا کرده و آن را آغشته به روغن زیتون نمایید و با فلفل سیاه مزه دار کنید. گوشت را داخل ظرف گریل گذاشته و هر طرف آن را به مدت 4 دقیقه بپزید و یا تا زمانی که گوشت کاملا پخته شود زمان پخت را ادامه دهید. نخودها را همراه با آب جوش پخته تا کاملا نرم شوند ، سپس آن ها را داخل غذاساز ( مخلوط کن ) ریخته ، نعنا و ماست را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید ، در ادامه روغن زیتون را اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا به صورت پوره در آید. در صورت تمایل می توانید فلفل سیاه اضافه نمایید. در یک بشقاب فیله گریل شده را همراه با پوره نخود سرو کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : پروتئین ، آهن ، ویتامین های A , C , K و گروه B به ویژه B6 و B12 ، فولات ، سلنیم ، روی ، پتاسیم ، فسفر ، کلسیم ، منیزیم ، فیبر ، اسیدهای چرب ضروری می باشد.

مفید برای مادر در : خستگی ، فشار خون ، تبدیل غذا به انرژی ، یبوست ، قلب سالم ، سیستم ایمنی ، دیابت ، تنظیم قند خون و کم خونی.

مفید برای نی نی در : کاهش ریسک نقص در هنگام تولد ، رشد جنین ، مغز و سیستم عصبی ، قدرت بینایی ، شروع ضربان قلب و گردش خون.


چیزهای شیرین ( خوشمزه )

شیرینی توت فرنگی

- مواد لازم :

- 200 گرم توت فرنگی ( یا شاتوت ) تازه ، در صورت فریز بودن یخ آن کاملا باز شود

- 4 عدد تخم مرغ

- یک قاشق غذاخوری آرد

- 4/1 قاشق چایخوری وانیل

- یک پیمانه ماست کم چرب

- یک قاشق چای خوری عسل

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد ( 350 درجه فارنهایت ) از قبل گرم کنید. شما می توانید از قالب کیک و یا تعدادی قالب کوچک شیرینی پزی برای تهیه این دسر استفاده کنید. اگر شما از میوه فریز شده استفاده می کنید آن ها را داخل آبکش مناسب ریخته تا آب آن کاملا جدا شود.

دری ک ظرف مناسب تخم مرغ ها را شکسته و به خوبی مخلوط کنید تا رنگ آن روشن شود و پف کند. آرد و وانیل را اضافه کرده و برای مدت 30 ثانیه هم بزنید. سپس میوه را اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید. اگر شما از قالب شیرینی پزی استفاده می کنید به مقدار مساوی به طوری که 4/3 قالب ها پر شود از مایه مورد نظر داخل آن ها ریخته و به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید.

اگر از قالب کیک استفاده شود زمان پخت را از داخل فر خارج کرده و اجازه دهید قبل از سرو خنک شود.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : پروتئین ، روی ، ید ، آهن ، امگا3 ، ویتامین های A , C , D و گروه B به ویژه B12 ، سلنیم ، فسفر ، پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم می باشد.

مفید برای مادر در : هضم غذا ، حالت تهوع ، بیزاری از غذا ، جذب کلسیم ، عملکرد مغز و دیابت.

مفید برای نی نی در : قلب سالم ، کلیه و کبد ، استخوان های قوی ، دندان ، ناخن ، رشد طبیعی جنین ، رشد و تکامل سیستم عصبی مرکزی و مغز و قدرت بینایی.

سه ماهه دوم / هفته

28 14

شکایت عمده سه ماهه دوم

در دوران بارداری نیاز بدن شما به آهن به نحو قابل توجهی افزایش می یابد. آهن برای تشکیل هموگلوبین ( پروتئین موجود در گلبول های قرمز که اکسیژن را به سایر سلول ها می برد ) ضروری است.

کم خونی

برای جنگ با کم خونی :

توصیه های زیر می تواند بدن شما را برای جذب آهن مورد نیازش همراهی کند.

- خوردن غذاهای سرشار از آهن و فولات مانند : گوشت بدون چربی ، جعفری ، سبزیجات با برگ سبز ، جوانه گندم ، زردآلو خشک ، چغندر.

- خوردن غذاهای فوق با منابع سرشار از ویتامین C برای افزایش جذب آهن.

- آزمایش خون به طور منظم طبق نظر پزشک.

Second trimester

صبحانه

تست گوجه فرنگی و لوبیا

- مواد لازم :

- یک قاشق غذا خوری روغن زیتون

- 2 حبه سیر ( خرد یا کوبیده شده )

- یک عدد گوجه فرنگی ( خرد شده )

- یک پیمانه لوبیا کاملا پخته شده ( یا کنسرو شده کاملا آبکشی شود )

- فلفل سیاه

- یک قاشق چای خوری پودر آویشن یا برگ آویشن تازه

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

روغن زیتون را در یک تابه نچسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس سیر را به آن اضافه کرده و به مدت یک الی 2 دقیقه حرارت دهید. گوجه فرنگی و لوبیا را اضافه کرده و به مدت 2 الی 3 دقیقه و یا تا زمانی که گوجه فرنگی نرم شود ، پخت را ادامه دهید. سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و فلفل سیاه و آویشن را اضافه کنید. با پشت چنگال محتویات داخل ظرف را مخلوط کرده و یا به صورت پوره در آورید. صبحانه شما آماده است ، می توانید آن را با نان تست نوش جان کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : پروتئین ، ویتامین های A , C , E و گروه B و فیبر می باشد.

مفید برای مادر در : خستگی ، یبوتس ، سلامتی پوست ، تقویت سیستم ایمنی ، بهبود سیستم گوارشی ، فشار خون و تبدیل غذا به انرژی

مفید برای نی نی در :

رشد ماهیچه ها ( عضلات ) ، تقویت استخوان بندی ، قدرت بینایی و رشد عمومی جنین.


غذای سبک

سالاد عدس و بادام

- مواد لازم :

- 2/1 پیمانه عدس

- 2/1 پیمانه دانه رازیانه

- یک عدد فلفل دلمه ای قرمز

- 3/1 پیمانه مویز ( کشمش بدون دانه )

- 2/1 پیاز ( خرد شده )

- 2/1 پیمانه لوبیا سبز ( خرد و پخته شده )

- 2/1 پیمانه جعفری تازه ( خرد شده )

- فلفل سیاه

- یک یا 2 قاشق چای خوری روغن هسته انگور ( روغن زیتون )

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

ابتدا عدس ها را کاملا شسته و در یک ظرف مناسب با 4 پیمانه آب روی حرارت گذاشته به طوری که آب به جوش آید و تا زمانی که عدس ها کاملا پخته شوند ولی به صورت پوره در نیایند ، پخت را ادامه دهید.

تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و دانه های رازیانه و بادام را برای چند دقیقه تفت دهید به طوری که بوی دانه ها به خوبی به مشام برسد. دقت داشته باشید که نسوزند. محتویات داخل تابه را در یک هاون ریخته و به خوبی بکوبید تا بادام کاملا خرد ( له ) شود.

بقیه مواد را آماده کرده و همراه دانه رازیانه و بادام داخل ظرف سالاد ریخته ( به جز روغن و فلفل سیاه ).

عدس های پخته شده را به ظرف سالاد اضافه کرده ( بدون آب ) و با فلفل سیاه مزه دار کنید. سپس روغن هسته انگور ( روغن زیتون ) را اضافه کنید و محتویات داخل ظرف را به خوبی مخلوط کنید. این سالاد را می توانید با سینه مرغ سرو کنید.


چیزهای شیرین ( خوشمزه )

ترافل هلو و تمشک

- مواد لازم :

- یک پیمانه ماست کم چرب

- 2/1 پیمانه آب پرتقال تازه

- 2 قاشق غذا خوری عسل

- 4 عدد هلو

- کیک اسفنجی ( بیسکوییت خرد شده ) یک بسته

- 2 پیمانه تمشک تازه یا فریز شده

- 2/1 پیمانه مغز بادام ( خلال شده )

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

ماست ، آب پرتقال و عسل را با هم مخلوط تا عسل کاملا حل شود. هلوها را با دقت شسته و پس از جدا کردن هسته ، آن ها را خرد کنید.

ظرفی مناسب انتخاب کرده و کیک اسفنجی را در کف ظرف قرار دهید و روی آن را با 3/1 از مخلوط ماست بپوشانید ، سپس نیمی از تمشک ها و هلوها را بر روی آن قرار داده ( دو لایه ). این کار را با بیسکوییت و ماست و باقی انده هلو و تمشک تکرار کنید. در نهایت باقی مانده ماست و نیمی از خلال بادام را اضافه کنید. کاغذ مخصوص شیرینی پزی را بر روی ترافل قرار داده و با دست کمی فشار دهید تا مواد کاملا به خورد هم روند. سپس روی ظرف را با فویل پوشانده و به مدت 3 ساعت یا در طول شب داخل یخچال قرار دهید. برای تزئین می توانید از باقی مانده خلال بادام استفاده کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : کلسیم ، پروتئین ، ویتامین های B12 , C , D ، منیزیم ، فسفر و پتاسیم می باشد.

مفید برای مادر در : هضم غذا ، خستگی ، سیستم ایمنی ، پوست و موی سالم و تولید شیر.

مفید برای نی نی در : استخوان بندی محکم ، دندان و ناخن ، قدرت بینایی ، تکامل سیستم عصبی و تنظیم ضربان قلب.


غذای اصلی

استیک مدیترانه ای و سیب زمینی ترد ( کرانچی )

- مواد لازم :

- 2 تکه 100 گرمی گوشت استیکی بدون چربی ( فیله گوساله )

- مایه برای خیس کردن گوشت ( جهت نرم کردن گوشت ) :

- 3 قاشق غذا خوری روغن زیتون

- 2 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک

- 2/1 قاشق چای خوری پودر آویشن

- یک قاشق غذا خوری رزماری ( خرد شده )

- سیب زمینی ترد ( کرانچی ) :

- 8 6 عدد سیب زمینی کوچک

- یک قاشق غذا خوری روغن زیتون

- یک حبه سیر کوچک ( خرد شده )

- یک قاشق چای خوری آب لیمو تاره

- بک قاشق غذا خوری برگ رزماری تازه ( خرد شده )

- فلفل سیاه

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

تمامی مواد مایه ، جهت خیس کردن گوشت را در یک ظرفی بزرگ به خوبی مخلوط کنید. چربی های اضافی گوشت را کاملا جدا نموده و به محتویات داخل ظرف اضافه کنید. روی ظرف را به خوبی پوشانده و به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار دهید.

فر را با درجه حرارت 200 درجه سانتی گراد ( 400 درجه فارنهایت ) از قبل گرم کنید ( برای پخت سیب زمینی ها ) سینی فر را با کاغذ مخصوص بپوشانید. سیب زمینی ها را به مدت 8 الی 10 دقیقه در یک ظرف مناسب حاوی آب جوش روی حرارت گذاشته تا کمی ترد شوند. سپس آن ها را از آب خارج کرده و خشک کنید و بر روی تخته آن ها را به دو نیم تقسیم کنید و داخل فر قرار دهید. زمانی که سیب زمینی ها پخته شوند پوست آن ها ترد و طلایی رنگ و داخل آن ها پف کرده می شود.

در یک ظرف مناسب روغن زیتون ، سیر ، آب لیمو و برگ رزماری را با هم مخلوط کرده و با فلفل سیاه مزه دار کنید ، سپس سیب زمینی ها ( پوست کنده و خرد شده ) را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا سیب زمینی ها کاملا مزه دار شوند. و مراقب باشید که سیب زمینی ها حالت چسبناک پیدا نکنند.

برای پخت استیک از تابه مخصوص گریل استفاده کنید ( زمان پخت استیک به ضخامت گوشت بستگی دارد ). برای سرو غذا علاوه بر سیب زمینی از بروکلی بخارپز شده نیز می توانید استفاده نمایید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : آهن ، پروتئین ، کربوهیدرات ، ویتامین های B2 , B3 , B12 , C ، کلسیم و فیبر می باشد.

مفید برای مادر در : خستگی ، کم خونی ، هضم غذا و قلب سالم

مفید برای نی نی در : انرژی لازم برای رشد جنین ، ساخت ماده ژنتیکی و سلول ها.


سه ماهه سوم / هفته 40 29

دابت بارداری

دیابت بارداری به شرایطی گفته می شود که افزایش سطح گلوکز خون برای اولین بار در طی دوره بارداری تشخیص داده می شود. علت دقیق دیابت بارداری مشخص نیست ولی با توجه به عوارضی که دیابت برای جنین و مادر باردار می تواند داشته باشد ، پیشگیری و کنترل دیابت در طی دوران بارداری ضروری است.

پیشگیری از دیابت بارداری :

توصیه های زیر می تواند بدن شما را در برابر ابتلا به دیابت بارداری مصون کند.

- محدود کردن مصرف قند و شکر

- پرهیز از غذاهای کنسرو شده

- خوردن 3 الی 4 واحد میوه در روز

- خوردن غذاهای سبوس دار

- خوردن مواد حاوی قند پایین همراه با ترکیبات کربوهیدرات

- مصرف لبنیات کم چرب

فاکتورهای خطرساز :

- داشتن سابقه فامیلی ( فرد مبتلا به دیابت در خانواده )

- اضافه وزن

- سن بالای 30

- داشتن دیابت بارداری در بارداری قبلی


Third trimester

صبحانه

املت فیله ماهی ، تره فرنگی و آویشن

- مواد لازم :

- یک قاشق غذا خوری روغن زیتون

- 2/1 پیمانه تره فرنگی ، قسمت سفید ( خرد شده )

- 100 گرم فیله ماهی ( ماهی قزل آلا / بخارپز شده )

- 2 عدد موسیر ( خرد شده )

- یک قاشق چای خوری پودر آویشن

- فلفل سیاه

- 2 عدد تخم مرغ

- 2 قاشق غذا خوری آب

- 2/1 پیمانه پنیر پارمسان

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

روغن زیتون را داخل تابه نچسب ریخته و روی حرارت قرار دهید. تره فرنگی را اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه پخته تا کاملا نرم شوند. سپس در یک ظرف مناسب ، فیله ماهی ، موسیر و آویشن را مخلوط کنید و با فلفل سیاه مزه دار کنید.

در ظرفی جداگانه تخم مرغ ها را شکسته و با دو قاشق آب مخلوط کنید.

تابه را با یک دستمال تمیز کرده و برای جلوگیری از چسبیدن مواد مقداری روغن زیتون داخل آن ریخته و مخلوط تخم مرغ را به آن اضافه کنید. سپس تابه را روی حرارت قرار دهید ، بعد از گذشت 2 دقیقه تره فرنگی و مخلوط فیله ماهی را اضافه کنید و روی آن را با پنیر پارمسان بپوشانید. پخت را تا زمانی که تخم مرغ ها کاملا پخته شوند ادامه دهید و با نان تست نوش جان کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : اسیدهای چرب ضروری ، روی ، پروتئین ، ید ، ویتامین های D و گروه B ، فولات و کلسیم می باشد.

مفید برای مادر در : جلوگیری از زایمان زودرس ، آمادگی برای زایمان ، خستگی ، کم خونی ، کشیدگی ، پوست ، گرفتگی عضلات پا ، تولید کلستروم و شیر.

مفید برای نی نی در : تکامل سریع مغز ، تکامل ریه ها ، سخت شدن دندان ها و استخوان ها ، قدرت بینایی ، عملکرد سیستم عصبی و ایمنی ، تولید فرآورده های خونی ، تکامل نهایی مو ، پوست و ناخن و چربی.


غذای سبک

سوپ عدس

- مواد لازم :

- یک عدد هویج

- یک عدد ساقه کرفس ( خرد شده )

- یک عدد فلفل دلمه ای قرمز

- 100 گرم لوبیا سبز ( خرد شده )

- یک عدد پیاز

- 2 حبه سیر ( له شده )

- 2 قاشق غذا خوری روغن زیتون

- یک قاشق چای خوری زیره سبز

- 2 قاشق چای خوری گشنیز

- یک عدد فلفل دلمه ای سبز

- 2/1 قاشق چای خوری زردچوبه

- 4 پیمانه عصاره سبزیجات ( کم نمک ، در صورتی که خانگی نباشد )

- یک پیمانه عدس ( شسته شده )

- 2/1 پیمانه گشنیز تازه

- ماست کم چرب برای سرو

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

سبزیجات را خرد و آماده کنید. روغن زیتون را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار دهید. پیاز و فلفل دلمه ای قرمز را به آن ااضفه کرده و به مدت 2 الی 3 دقیقه بپزید. قبل از اضافه کردن ادویه ها سیر را اضافه کنید و برای مدت 30 ثانیه پخت را ادامه داده و مخلوط را هم بزنید. 4/1 پیمانه از عصاره سبزیجات را همراه ادویه اضافه کنید و در ادامه عدس و سبزیجات دیگر و باقیمانده عصاره سبزیجات را نیز اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. اجازه دهید تا سوپ به جوش آید. سپس درب ظرف را گذاشته و حرارت را کم کنید و به مدت 30 دقیقه پخت را ادامه دهید یا تا زمانی که عدس ها کاملا پخته شوند. این سوپ را با ماست کم چرب نوش جان کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : پروتئین ، فیبر ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، فسفر ، ویتامین های C , A , B و اسیدهای چرب ضروری می باشد.

مفید برای مادر در : گیاه خواری ، دیابت بارداری ، یبوست ، هضم غذا ، فشار خون ، کم خونی ، سیستم ایمنی ، جذب آهن ، قلب و کشیدگی پوست.

مفید برای نی نی در : استحکام استخوان ها ، دندان و ناخن ، پوست سالم و تکامل سیستم عصبی مرکزی.

چیزهای شیرین ( خوشمزه )

کرم توت فرنگی و شاتوت

- مواد لازم :

- یک عدد موز ( فریز شده )

- یک پیمانه توت فرنگی ( در صورت تمایل می توانید از مخلوط شاتوت و توت فرنگی استفاده نمایید / فریز شده )

- یک پیمانه پنیر بدون نمک

- 2/1 پیمانه آب پرتقال تازه

- 4/1 قاشق چای خوری

- روش تهیه :

پوست موز را جدا کرده و در کیسه مخصوص فرزر در طول شب داخل فریزر قرار دهید. یک پیمانه توت فرنگی و شاتوت را نیز فریز کنید. تمامی مواد را داخل مخلوط کن ریخته و به خوبی مخلوط کنید تا کرمی غلیظ به دست آید ، این دسر را سریعا نوش جان کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : پروتئین ، کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم ، ویتامین های C و گروه B ، فیبر و آنتی اکسیدان می باشد.

مفید برای مادر در : ذخایر کلسیم ، یبوست ، کشیدگی پوست ، مشکلات دندان ، خستگی ، کم خونی ، سیستم ایمنی و سلامتی ارگان های مختلف بدن.

مفید برای نی نی در : تکامل ریه ها ، فرآورده های خونی ، استحکام دندان ها ، ناخن و استخوان ها ، تکامل ماهیچه ها و پوست.


غذای اصلی

ماکارونی با تن ماهی

- مواد لازم :

- 200 گرم ماکارونی شکلی

- 3/1 پیمانه آب

- یک قاشق غذا خوری روغن زیتون

- یک حبه سیر ( له شده )

- 4/1 پیمانه زیتون

- 100 گرم لوبیا سبز ( خرد شده )

- 5 عدد گوجه فرنگی گیلاسی

- یک عدد کنسرو تن ماهی

- 2/1 پیمانه جعفری و ریحان تازه ( خرد شده )

- فلفل سیاه

آشپزی هفته به هفته بارداری قسمت دهم

- روش تهیه :

ماکارونی شکلی را طبق دستور روی بسته آماده کنید ( آبکش نموده ). روغن زیتون را در ظرفی مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید ، سپس سیر را اضافه کرده و تفت دهید ، اما مراقب باشید که سیر نسوزد یعنی قهوه ای رنگ نشود. زیتون ، لوبیا سبز ، گوجه فرنگی و 3/1 پیمانه آب اضافه کرده و به مدت 2 دقیقه پخت را ادامه دهید. در ادامه ماکارونی و تن ماهی را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید و به مدت 2 الی 3 دقیقه دیگر پت را ادامه دهید. قبل از سرو غذا ریحان ، جعفری تازه و فلفل سیاه را اضافه نموده و غذا را نوش جان کنید.

این وعده منبعی خوب و سرشار از : امگا 3 ، ید ، روی ، پروتئین ، کربوهیدرات ، آهن ، کلسیم ، فیبر ، ویتامین های A , C , D , K

مفید برای مادر در : خستگی ، یبوست ، جذب آهن ، کم خونی ، فشار خون ، آمادگی رحم بریا زایمان ، تولید شیر و کلستروم و کشیدگی پوست.

مفید برای نی نی در : تکامل مغز و ریه ، قدرت بینایی ، افزایش وزن ، رشد مو ، پوست و چربی بدن ، استخوان بندی قوی و سالم ، دندان و ناخن.

جدیدترین روش جوانسازی واژینال
سبک زندگی
کودک وبانوان
گردشگری
فناوری اطلاعات
سلامت
آشپزی
چهره ها
دکوراسیون
رازهای موفقیت
سرگرمی
نام:
ایمیل:
* نظر: