مجله خبری لحظه نما| اخبار روز، آشپزی، دکوراسیون، سبک زندگی
کد خبر: ۲۳۰۷۸
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰
تعداد بازدید: ۹۵۳۷
همه آنچه باید درباره آماده کردن و مزه دار کردن گوشت استیک بدانید. استیک، تکه بزرگی از گوشت (معمولا گوشت گاو) است.
فروش اسید فسفریک
هیولاهای مرموز
نرخ ارز
مجله خبری لحظه نما:همه آنچه باید درباره آماده کردن و مزه دار کردن گوشت استیک بدانید.

از قرمز به قهوه ای
استیک، تکه بزرگی از گوشت (معمولا گوشت گاو) است، البته گاهی به تکه بزرگی از گوشت ماهی آزاد مثل سالمون و ماهی شیر استیک می گویند. بر خلاف فیله که برای تهیه آن، گوشت را به موازات بافت ماهیچه برش می زنند، برای تهیه استیک، گوشت را در خلاف جهت بافت ماهیچه برش می دهند. معمولا استیک ها را کبابی کرده و با انواع سس سرو می کنند.

یکی از اصول تهیه غذای گوشتی با کیفیت، خرید گوشت مناسب و مرغوب است که در زیر به نکاتی دار این بارہ اشاره شدہ است:

- گوشت باید سفت و دارای رنگ طبیعی داشته باشد.
 
- گوشتی را انتخاب کنید که خشک، بدون رطوبت و فاقد بوی غیرطبیعی مانند بوی تعفن یا ترشیدگی باشد.

- چربی گوشت باید سفت، متمایل به رنگ سفید و عاری از هرگونه بوی غیرطبیعی باشد.

- از خرید گوشت چروکیده بپرهیزید، زیرا این حالت نشانه از دست دادن آب (دهیدراسیون) و نگهداری گوشت در شرایط نامناسب است.

- گوشت باید تمیز و بدون خون مردگی، اثر ضربه، قارچ زدگی و لکه های غیرطبیعی باشد.

- جهت برش زدن، تارهای عضلانی در کیفیت و نرمی استیک اهمیت به سزایی دارد و مهم است که تارهای عضلانی به صورت مورب یا برخلاف جهت تارها برش بخورد.

انواع استیک و بیات شدن گوشت
استیک های فیله شامل استیک «تورنادو»، «فیله مینیون»، «تی بون» و «شاتوبریان» است. گوشت خیلی تازه برای استیک مناسب نیست، زیرا پس از پخت، سفت می شود. بهتر است گوشت برش خوردہ فیله را به مدت ۲۴ ساعت با روکش نایلونی در یخچال نگه داری کنید تا اصطلاحا بیات شده و استیک تردی داشته باشید. اما اگر از گوشت گوساله از قسمت هایی که است که ماهیچه های سفت تری دارد، باید این زمان را ۴۸ ساعت در نظر گرفت.

مزه دار کردن گوشت استیک
حداقل به مدت یک ساعت قبل از پخت، هر دو طرف گوشت نرم شده را به نمک (ترجیحاً نمک دریایی درشت) و دانه فلفل سیاه آغشته کنید و با مشت به آن بکوبید تا مزه ها به خورد گوشت برود. مزه دار کردن گوشت با نمک باعث بهبود یافت و آبدارتر شدن گوشت می شود زیرا نمک با پروتئین گوشت وارد عمل شده و باعث نرمی بافت آن می شود قبل از پخت با دستمال حوله ای نمک روى گوشت را گرفته، مجددا آن را به مقداری نمک آغشته کرده و گوشت را بپزید. قبل از پخت استیک، باید آن را نرم یا مزہ دار کنید.

مدت زمان لازم برای مزہ دار کردن:
مدت زمانی که می توانید گوشت را در مواد بخوابانید به نوع و اندازه گوشت بستگی دارد. برای مرینیت گوشت استیک، یک تا دو ساعت زمان مناسبی است، حتی 30 دقیقه نیز می تواند کافی باشد. در طی این مدت، آن را در یخچال قرار دهید، اما حدود 2 ساعت پیش از پخت، گوشت را از یخچال بیرون آورید و در آشپزخانه قرار دهید تا دمای آن، به دمای محیط برسد، سپس آن را از مایه مرینیت خارج کرده و کاملا آب گوشت را بگیرید. اگر از شکر در مواد مرینیت استفاده می کنید، مدت زمان قهوه ای شدن گوشت کاهش می یابد، بنابراین مراقب باشید شکرهای کاراملی حین پخت نسوزند.

روش های پخت استیک
تابه گریل یا باربیکیو را از قبل روشن کنید و بگذارید تا کاملا داغ شود سپس فیله استیک را روی آن قرار دهید. تا قبل از اینکه گوشت از سمتی که روی حرارت قرار دارد، کاملا پخته نشده است، ان را تکان ندهید.

استیک را بیش از حد لازم نپزید. بهتر است استیک کمی حالت خام تر داشته باشد سپس آن را از روی حرارت برداشته شود، زیرا استیکی که بیش از حد پخته شود، سفت خواهد شد، درضمن استیک خام را می توانید مجدداً روی حرارت قرار دهید تا در حد لازم بپزد.

برای تست میزان پختگی استیک، می توانید با انگشت روی ان فشار دهید اگر گوشت کمی به سمت بالا برگردد، استیک مغز پخته است (Well Done).

پخت استیک در تابه چدنی:
تابه چدنی انتخاب مناسبی برای پخت استیک است، زیرا ضخامت کف آن باعث می شود حرارت را دیرتر از دست دهد و این امر مانع از آب انداختن استیک می شود. قبل از اضافه کردن استیک، ابتدا تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود سپس فیله استیک را در آن گریل کنید و یا درست قبل از قرار دادن استیک در تابه داغ شده، به وسیله قلم موی مخصوص آشپزی، تابه را با مقداری روغن چرب می کنند.

استیک دنده گوسفند
در نوع استیک دنده که به کتلت دسته دار نیز معروف است، از قصاب بخواهید تا دنده های گوسفند را از یک سمت برایتان برش زده و جدا کند. در صورت امکان ستون مهره های آن را جدا کند طوری که فیله به استخوانهای دنده متصل باشد سپس استخوان های دنده را به طول ۵ تا ۶ سانتی متر برش زده و مرتب کند.

می توان استیک دنده گوسفندی را بدون جدا کردن فیله به یکباره داخل فر قرار داد و بعد از پخت برش زد، برای این کار مرسوم است که گوشت نازک روی دنده ها را با چاقو برش زده و از روی دنده ها جدا کنید، طوری که تنها فیله گوسفند به استخوان متصل بماند سپس فیله را مرینیت کرده و در تابه چدنی داغ با کمی روغن حدود ۱ تا ۲ دقیقه از هر طرف سرخ کنید و بسته به ذائقه، ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فری که از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده اید، قرار دهید تا بپزد سپس برش بزنید و سرو کنید.

Rare (تقریبا خام): قسمت وسط استیک، کاملا قرمزرنگ و آبدار است و بافت آن بسیار نرم و اسفنجی و خام به نظر می رسد.

Medium rare (نیم پز خام): رنگ قسمت وسط استیک، صورتی است و هنگام برش آب آن از گوشت کمی بیرون می زند، اما هنوز کمی نرم و اسفنجی است.

Medium (نیم پز): رنگ قسمت وسط استیک، صورتی کمرنگ است و آب آن کمی از گوشت بیرون میزند، همچنین کمی سفت تر است و حالت فنری دارد.

Well done (مغزپخت): داخل استیک، هنوز کمی صورتی است، اما استیک خشک نشده است و هنوز کمی حالت اسفنجی و نرم دارد.

پخت استیک در فر: برای تهیه استیک درفر بهتر است ضخامت برشهای گوشت را تقریبا ۳ تا ۴ سانتی متر در نظر بگیرید و پس از مزه دار کردن در تابه گرم و چرب شده از هر طرف ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید سپس به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه بالای فری که از ۱۵ دقیقه قبل روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید تا بپزد.

همه چیز درباره مزه دار کردن و پختن گوشت استیک
جدیدترین روش جوانسازی واژینال
سبک زندگی
کودک وبانوان
گردشگری
فناوری اطلاعات
سلامت
آشپزی
چهره ها
دکوراسیون
رازهای موفقیت
سرگرمی
نام:
ایمیل:
* نظر: