مجله خبری لحظه نما| اخبار روز، آشپزی، دکوراسیون، سبک زندگی
کد خبر: ۲۳۳۵۲
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
تعداد بازدید: ۱۸۲۲
فرانسوا حسین سرآشپز فرانسوی برنامه دستپخت - از همان وقتی که مخاطبان تلویزیون چشمشان به برنامه دستپخت افتاد. یکی از داوران مسابقه به شدت نظرشان را به خود جلب کرد
فروش اسید فسفریک
هیولاهای مرموز
نرخ ارز
در ایران احساس خوبی دارم.
مجله خبری لحظه نما:از همان وقتی که مخاطبان تلویزیون چشمشان به برنامه دستپخت افتاد. یکی از داوران مسابقه به شدت نظرشان را به خود جلب کرد داوری که برخلاف بقیه دوران برنامه با شرکت کنندگان شوخی می کرد و وقتی هیجان زده میشد. با صدای بلند از غذا تعریف میکرد فرانسوا حسین سرآشپز باسابقه فرانسوی حالا حسابی دیده شده و با شوخی ها و فارسی حرف زدنهای شیرینش جای خودش را بین بیننده های ایرانی باز کرده است. کار او آنقدرشاخص و جالب است که بیننده منتظرشنیدن نظر کارشناسی اش درباره غذای شرکت کننده ها میماند. با فرانسوا در پشت صحنه برنامه  دستپخت گفت و گو کردیم در حالی که او داشت آماده میشد غذاهای شرکت کننده ها را به شیوه خاص خودش داوری کند: شیوه ای که یک قاشق از غذا را جلوی بینی اش می گیرد تا بوی غذا به وجودش رسوخ کند و در واقع با غذا ارتباط بگیرد. گفت و گو ما را با این مرد خوشمزه و شیرین در ادامه می خوانید.

خودتان را معرفی کنید.
من فرانسوا هستم، اهل فرانسه، به زودی ۵۶ ساله می شوم. من در لوکزامبورگ، بلژیک، المان و فرانسه به عنوان سراشپز کار کرده ام. در لوکزامبورگ در اشپزخانه دولتی کار می کردم و مدیرآشپزخانه ای در یکی از بانکهای بزرگ لوکزامبورگ بودم. در حال حاضر بیش از ۲۵ سال است که درزمینه آشپزی تجربه دارم و با سرآشپزها و رستورانهای بزرگ اروپا در ارتباط کاری هستم. خانواده فرانسوی من در شهر «مس» فرانسه زندگی می کنند، اما خودم سه سال است در ایران با یک خانم شیرازی ازدواج کرده ام و برای زندگی به ایران آمده ام.

داستان ازدواجتان را برایمان بگویید.
من ۴ سال پیش برای کار به ایران آمدم و بعد از حدود ۲ ماه کاریک ایده ای در ذهنم داشتم که دوباره به ایران برگردم. به ایران برگشتم، ولی نه برای ازدواج، بلکه برای کاراشپزی و تحقیق درباره غذا و مواد غذایی ایرانی، اما ناگهان یک همسردراینجا پیدا کردم! (می خندد)

ما ایرانیها به مهمان نواز بودن معروف هستیم، رفتار ایرانیها با شما چطور است؟
مردم ایران با مردم جاهای دیگر دنیا خیلی متفاوت هستند. همیشه مرا با آغوش بازمی پذیرند و من همیشه درست و سرجای خودم قرار می گیرم. همیشه به من احترام می گذارند و البته من هم متقابلا برایشان احترام زیادی قائل هستم.

زندگی در ایران را دوست دارید؟
برای من آسان است. اگر بخواهم با شما شفاف باشم، قبل از اینکه کاملا به ایران بیایم، فکر نمیکردم بتوانیم اینجا زندگی کنم؛ چون نمیدانستم ایرانی هاچه مردمی هستند؛ اما الان ۴ سال است که اینجا هستم و تمام افکارم عوض شده، به خاطر اینکه من ایرانی ها را خیلی خوب میشناسیم و نسبت به کشورشان شناخت کافی دارم. من درواقع با غذاهایتان به خوبی آشنا هستم و دوستان خیلی خوبی هم در اینجا دارم. نمی خواهم بگویم زندگی زیباست و همه چیز ایده ال است و ...، ولی به طور کلی در اینجا احساس خوبی دارم.

با ترافیک مشکلی ندارید؟
(می خندد) خیلی سخت و وحشتناک نیست، همه جا الان همین طور شده. در فرانسه، آلمان، بلژیک، اسپانیا و ایتالیا ترافیک هست و این مشکل تنها به ایران اختصاص ندارد.

نظرتان درمورد غذاهای ایرانی چیست؟
من یک مشکلی دارم که حدود دو ماه پیش بیماری قلبی پیدا کردم و عمل جراحی انجام دادم. به خاطر اینکه من خیلی قند و شکر و روغن استفاده می کردم. متاسفم که باید بگویم شما خیلی غذاهای پرروغن و شیرین استفاده می کنید یا مثلانوشابه خیلی زیاد مصرف می کنید. من هم در گذشته خیلی نوشابه های گازدارو شکر و ... استفاده می کردم و به همین دلیل هم مشکل قلبی پیدا کردم؛ البته من به اینجا نیامده ام که دستورات غذایی را تغییربدهم، اما با سامان گلریز، سرآشپزمعروف ایرانی، داریم غذاهای ایرانی را به سمتی می بریم که نمک و روغن کمتری داشته باشند؛ چون این امکان وجود دارد که مزه دلخواه را با نمک و روغن کمترداشته باشید.

غذاهای ایرانی ازلحاظ مزه چطور هستند؟
بعضی از غذاهای ایرانی را خیلی دوست دارم، چون خیلی به فرهنگ غذایی مدیترانه ای نزدیک است و دراشپزی ایرانی دقیقا همان سبزیجات اشپزی مدیترانه ای استفاده می شود. من میرزا قاسمی را خیلی دوست دارم؛ چون یک غذای اسپانیایی هست که دستور تهیه اش خیلی به میرزا قاسمی شبیه است، اما مزه اش کاملا فرق می کند. ولی برای من خیلی جالب است که شما همه سبزیجات را با هم مخلوط می کنید، چون در فرانسه این طور نیست و هرسبزی مجزا و برای منظور خاصی استفاده میشود. یک سبزی برای ماهی است، یک سبزی خاص برای گوشت است و ... ولی شما در اینجا همه سبزیجات را با هم مخلوط می کنید و یک مزه جدید به دست می اورید.

به نظر شما خصوصیات یک سرآشپزموفق چیست؟
آشپزخوب آشپزی نیست که فقط برود بخواند و بیاید غذا درست کند. آشپز خوب باید با غذا زندگی کند، باید فلسفه بداند تا بتواند با تماشاگرهایش که مشتری هایش هم هستند، ارتباط برقرار کند. آشپزخوب باید هنربلد باشد تا بتواند آن نقاشی را روی بشقابش بکشد و همین جوری یک چیزی درآن نریزد. خیلی مهم است که آشپز صبر و حوصله خوبی داشته باشد و البته باید جیغ و داد هم بلد باشد. (می خندد) چون وقتی یک تیم ۹ نفره زیردست شما کار میکنند، شما باید بلد باشید کنترلشان کنید. در یک آشپزخانه حرفه ای هیچکس به جز سرآشپزاجازه حرف زدن ندارد؛ البته همزمان هم باید یک لبخند به لبمان هم باشد تا مشتری ببیند و این کار را سخت می کند. ازلحاظ فیزیکی هم سرآشپز باید سرحال باشد، چون باید ۱۵-۱۶ ساعت سرپا بایستد. این ها کیفیت هایی است که یک سرآشپز خوب باید داشته باشد.

در منزل، شما آشپزی می کنید یا همسرتان؟
(می خندد) به صورت عمومی اگر بخواهیم بگویم، بیشتر همسرم. اما اگر مهمان داشته باشیم، ترجیح می دهم خودم غذاهای خاصی را آماده کنیم.

غذاهای همسرتان را داوری هم می کنید؟
هرگز هرگز (می خندد)

غذای خوب می تواند درحال خوب آدمها اثرگذار باشد؟
وقتی شما یک غذایی را با تمام احساس و تمام روحتان آماده می کنید، طبیعتا همین طور است و می تواند تأثیر خودش را در روحیه افراد داشته باشد.

جدیدترین روش جوانسازی واژینال
سبک زندگی
کودک وبانوان
گردشگری
فناوری اطلاعات
سلامت
آشپزی
چهره ها
دکوراسیون
رازهای موفقیت
سرگرمی
نام:
ایمیل:
* نظر: